Basisopleiding Praktijkmanager Tandartspraktijk

De belangrijkste taak van de praktijkmanager is het ontlasten van de tandartsen zodat zij ongestoord en met volle aandacht patiënten kunnen behandelen. Zij niet tussen de behandelingen door bezig hoeven te zijn met allerlei zaken als personeel en planning. Een goede manager beweegt zich geruisloos door de praktijk en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Wil jij graag leren hoe je een praktijk in de basis aanstuurt? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

Basisopleiding Praktijkmanager Tandartspraktijk

Voor de startende praktijkmanager

En ineens ben je praktijkmanager! En dan?

Er komt ontzettend veel op je af. Administratie, leidinggeven, beleid maken, ad hoc problemen oplossen, conflicten hanteren, vergaderingen leiden, processen aansturen en functioneringsgesprekken voeren.  Steun en toeverlaat voor de praktijkeigenaar maar ook voor je team!

Als beginnend manager kan het soms moeilijk zijn om al deze taken te overzien en het overzicht te houden. Jezelf niet te verliezen in de hoeveelheid werk.

Je hebt immers nog nooit leiding gegeven, hoe doe je dit? Ben je je bewust van de eigenschappen van een manager en hoe zien deze er bij jou uit?

Het is fijn om als beginnende manager handvatten te krijgen om richting te kunnen geven aan jou eigen manier van leidinggeven en het managen van een praktijk.

Deze opleiding is erop gericht om je op een praktische manier te ondersteunen in de beginfase van je functie als manager. Je leert vooral dat praktijkmanager zijn ontzettend leuk is!

De docent is een zeer ervaren praktijkmanager en docent. Zij maakt de training levendig met vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Voor elk probleem is een oplossing en een goede manager lost het op!

Deze opleiding wordt met een maximaal aantal van 6 cursisten aangeboden. Er is dus veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Deze training kan ook individueel in de praktijk gegeven worden.

  • Wet en regelgeving in de praktijk
  • Kwaliteitsmanagement(basis)
  • Taken en bevoegdheden
  • De eerste stappen naar leidinggeven
  • Jouw kwaliteiten onderzoeken
  • Communicatie
  • Personeelsmanagement (basis)
  • Hoe bouw je een overlegstructuur
  • Waar loop je vast?
  • De dagstart

Deze opleiding wordt gegeven door Maaike van der Mee. Zij heeft veel ervaring als manager binnen een verschillende praktijken en herkent de problematiek waar je als beginnend manager tegenaan loopt.

Naast de lesdagen besteed je ongeveer per week nog 2 uur aan thuisstudie.

De kosten van de Basisopleiding Praktijkmanager voor 4 dagen zijn €2.150,- vrijgesteld van BTW

Na afloop en positieve afronding ontvang je een diploma.

Inschrijven

Zeist

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Gorinchem

Bijeenkomst 1: 20 september
Bijeenkomst 2: 11 oktober
Bijeenkomst 3: 8 november
Bijeenkomst 4: 22 november

Heb je een vraag over deze opleiding?